Nějak jsem v prosinci měla velké vnitřní hnutí za čistší stravu. A nějak jsem v jeho rámci měla pocit, že bude líp po obilné kávovině, než je mi po kávě.
V lednu jsem našla obtížně jediné bezlepkové Caro, půl litru s mlékem po ránu – pecka, blaho, mňaaaamka!
Ovšem co další asi dva, tři následovalo, to zas byla legrace. Mentální svěžest na bodu -3 z 10, po bytě pouze pližmo, sotva něco uzvednu, natož přenesu
Jakože až tak? Tolik dělají ranní dvě deci kávy? Asi ano, protože stačila jediná změna – kromě půl litru kávoviny si znovu začít vařit i jednu malou ranní kávu a za dva dny už mám zdatnost zase na své dlouhodobé úrovni. Zajímavé…
Ona káva, zelený čaj, matcha nebo maté vycházejí dobře i ve studiích i v osobní praxi ostatních unavených. A nezdravá rozhodně není, neodvodňuje, po jídle neohrožuje ani citlivější žaludek…
Proč ne?