LÉKOVKA

LÉKOVKA

ME/ CFS, ale i FND jsou stavy, které sice nedají zatím vyléčit, ale přeci jen existuje pár léků, které (aspoň mně) s některým projevy pomáhají do té míry, že můžu většinu dní chodit, nebo se alespoň ploužit, hýbat se a menší bolestí, líp spát atp. S něčím si pomáhám také pár doplňky stravy, sprejem do nosu, Bachovkama.

To vše v současné chvíli zahrnuje

  • sedm tablet denně,
  • čtyři pohotovostní léky (na bolesti, kortikoidy, brutal na spaní),
  • nosní sprej,
  • něco na hlasivky (tinkturu, nebo pastilky),
  • dvě lahvičky Bachovek.

Jako jo, vynechat třeba lék na imunitu, během pár dní mám rýmu, která mě na týden položí. Navíc bez nich jsem fakt ještě pomalejší (ne že bych s ní byla nějak rychlá, že jo 😂). Vynechat léky na bolest, tak čtvrtý den nemůžu hýbat prstama… Atp. I když zkouším teď poloviční dávku aspoň toho.

Mít ale tohle všechno v krabičkách vyskládané na stole, tak se tam už nevejde ani lžička. A jet s těma všema krabičkama na pár dní pryč, chtělo by to už samostatnou tašku.

A protože jsem maniak na organizery, vyhrála tahle duhová lékovka, kterou používat tak trochu po svém: v každém řádku jsou v příslušných krabičkách léky na celý týden. V červeném jsou pak zásoby těch pohotovostních, také alespoň na týden.

Stačí jednou za měsíc a půl vyloupat z platíček do krabiček. A na pobyt mimo domov vezmu jen řádek na týden, ten červený řádek, sprej do nosu a Bachovku na spaní.

Sice jsem s tím prý jako důchodce, ale lékovka mi ušetří spoustu místa, přemýšlení a navíc – ty organizéry mě prostě baví! 🤗

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *